Bag sødt - bag sundt
Glutenfri chokolademuffins med kanelfudge
Mens jeg sad og ventede på, at mine Instagram venner skulle tone frem på TV i Godmorgen Danmark i søndags, i forbindelse med en udsendelse om de modne influencere, blev der bagt lækre kager i TV køkkenet.
Jeg har jo særlig interesse for de sunde kager, og denne her glutenfri muffins, som Hanna Grant bagte i TV køkkenet søndag morgen, måtte jeg simpelthen afprøve.
Opskriften finder du her - eller kig nedenfor.
Ingredienser
Muffins
200 g rå sød kartoffel
3 stk. æg
12 stk. dadel (cirka 120 g.)
2 spsk. smør
1 tsk. bagepulver
4 spsk. usødet kakaopulver
0.25 tsk. salt
2 tsk. kanel
50 g mandler
30 g havregryn (jeg brugte sorte havregryn, som er særligt sunde)
Kanelfudge
12 stk. udstenede dadler
1 spsk. kanel
40 g smeltet smør
0.5 tsk. salt
0.5 bakke blåbær (jeg brugte granatæbler)
100 til 200 ml. kogende vand (jeg brugte 1,5 dl)
Tilberedning
MUFFINSKAGEDEJ: Blend alle kageingredienserne til en ensartet masse, der er mere fast end en almindelig kagedej.
Fordel 12 muffinsforme i en muffinbakke.
Fyld kageformene med dej. Brug en våd teske til at udglatte overfladen med.
Bag kagerne ved 170 grader i cirka 25 til 30 minutter, indtil de er faste. Hvis kagen føles meget blød, når du trykker på den, så skal den have lidt længere. Husk at dreje kagen en gang halvvejs igennem bagetiden.
KANELFUDGE: Udsten dadlerne, og lad dem udbløde i 5 minutter i kogende vand. Hvis dine dadler er meget tørre, skal du måske bruge lidt mere vand, og er de omvendt meget bløde, så hold lidt igen med vandet.
Blend dadlerne med kanelpulver og salt til en lind masse. Er dadlerne meget bløde, så start med 1/3 af vandet.
Tilsæt smeltet smør lidt ad gangen, og blend ved middel hastighed, til glasuren har en lind konsistens. Smag til med kanel og eventuelt lidt mere salt. Juster konsistensen med lidt ekstra vand, hvis det er nødvendigt.
Top kagerne med glasur og pynt med blåbær inden servering.