Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

 Lad det dufte af jul den sidste dag i oktober

Lad det dufte af jul den sidste dag i oktober

Juleboller

Juleboller med appelsin er nok en af mine bedste opskrifter.

I år skal julebollerne bruges til en særlig anledning. Det er nemlig første gang, vi fejrer fødselsdag med vores ældste barnebarn, som er født og voksetop i New Zealand, og han skal selvfølgelig fejres af hele familien med kaffe/kakao boller og kage.

Jeg har derfor planlagt at bage de her top-lækre juleboller, som jeg håber, at han vil elske lige så meget, som jeg gør.

Få opskriften på de skønneste juleboller. Det dufter af jul, og det vækker minder, når de skønne juleboller er i ovnen.

Juleboller - 24 stk.

  • 3 mælk (jeg brugte 2 dl plantefløde og 1 dl vand)

  • 2 økologisk appelsiner (1 dl saft - og skallen fra én appelsin)

  • 2 tsk. stødt kardemomme

  • 2 tsk. kanel

  • 50 g gær

  • 2 æg

  • 100 g flormelis

  • Ca. 500 g hvedemel

  • Ca. 300 g grahamsmel

  • 1 tsk. salt

  • 200 g blødt smør

  • 125 g mørk chokolade

  • 70 g mandler

Sukkervand

  • 50 g sukker

  • 1 dl varmt vand

Sådan gør du

Opvarm mælken til den er lun og opløs gæren her i
Tilsæt appelsinsaft, revet appelsinskal, kardemomme og kanel
Tilsæt æg, flormelis, de to slags mel og salt under omrøring
Ælt dejen til den er blank, smidig og slipper kanterne på skålen
Tilsæt det bløde smør og ælt ind i dejen
Hak mørk chokolade og mandlerne groft, kom i dejen, og ælt til det er godt fordelt
Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. en time med et fugtigt viskestykke over
Form 24 boller og sæt på bageplade med bagepapir. Hvis dejen er klistret, kan du bruge en ske
Lad bollerne hæver i yderligere en halv times tid
Pensl bollerne med sukkerblandingen og drys med hakkede mandler
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20-25 minutter til de er gyldne Spises lune med iskoldt smør

Prøv at udskifte noget af hvedemelet i dit bagværk med lidt grovere melsorter

Der er masser af sunde sager i julebollerne - appelsin, mørk chokolade og mandler

Appelsiner og kanel sender en duft af jul ud i køkkenet

Bollerne bliver ekstra lækre, når de pensles med sukkervand og drysses med hakkede mandler

Duftende, sprøde juleboller

Julebollerne nydes lune med iskoldt smør og en god kop kaffe

Siden sidst

Siden sidst