Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Lad dagene blive lidt grønnere

Lad dagene blive lidt grønnere

Tag en suppedag inden julemåneden starter med masser af søde fristelser og julefrokoster

Overmætte af årets første julefrokost og familiedage med god mad, og rigeligt med drikkevarer, tænker jeg, at vi skal tage en suppedag.

Opskriften her er fra Kirsten Skaarup, som inspirerer til de lækreste grønne retter, som kan nydes mellem de lidt tungere juleretter.

Vi er faktisk blevet glade for vores nye livsstil, hvor vi spiser mere grønt, og jeg har allerede planer om at lave mindst én af de lækre grønne retter fra Kirsten Skaarups “Grøn mad til Jul & Nytår” om ugen i december måned.

Jeg tænker, at det bliver denne her skønne jordskokkesuppe, som er super enkel at lave, vi lægger ud med.

Suppen er virkelig lækker og mættende med knasende sprøde jordskok chips.

Med lidt caviart (vegansk kaviar) på toppen vil suppen også være en fantastisk forret til nytårsaften.

TIP!

Og lige et ekstra plus - suppen kan tilberedes i god tid og opbevares i fryseren. Dog er det en god ide at vente med at tilsætte fløden, til suppen skal serveres.

Jordskokkesuppe med sprøde chips og caviart (4-5 personer)

  • 75 g løg

  • 4 fed hvidløg

  • 2 spsk olivenolie

  • 400 g jordskokker

  • 150 g kartofler

  • 6-7 dl grøntsagsbouillon

  • 2-3 dl plantefløde
    1 økologisk citron

  • salt, friskkværnet peber, rørsukker

  • 2 spsk sort caviart

  • Persille

Sådan gør du

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.
Tag en stor jordskok fra og skær resten af jordskokkerne og kartoflerne i små terninger. Kom dem i gryden med løgene sammen med bouillonen.
Læg låg på gryden og kog suppen ca. 10 minutter.
Lad den afkøle lidt. Purér suppen og hæld den tilbage i gryden.
Tilsæt fløde og evt. mere bouillon, til konsistensen er passende.
Smag til med citronsaft, reven citronskal, salt og peber – og måske et nip sukker.
Skær den hele jordskok i meget tynde skiver på et mandolinjern.
Læg dem på en bageplade og tør dem i en 160 grader varm ovn 10-15 minutter. (Her er airfryeren perfekt, hvis du har sådan en). Hold øje med chipsene. De skal være gyldne, men må ikke blive brændte.
Du kan også stege dem på en pande i lidt olie.
Servér suppen portionsvis.
Læg en lille »roset« af chips midt på suppen, og sæt 1⁄2 spsk caviart i midten.
Drys med lidt frisk persille.

Den smager virkelig dejligt den cremede suppe med sprøde jordskokchips på toppen

Siden sidst

Siden sidst