Knækbrød og far
Tanker på fars dag
Hvis du er så heldig at have en far, så har du sikkert glædet ham i går på fars dag.
Selv må jeg nøjes med at tænke på min egen far, som ligger på kirkegården. Jeg er ked af, at jeg ikke fik fortalt min far, hvor meget han betød for mig, men jeg håber, at han vidste det inderst inde.
Dagen gav anledning til tanker og til at mindes.
Min far fik altid et hjemmebagt rugbrød til fars dag - uden så mange ord - men han var glad for det hjemmebagte brød.
Hvad med at bage en omgang knækbrød til weekenden?
Min far kunne faktisk godt lide selv at bage.
Knækbrød var en af de ting, som han selv bagte.
Sirlig som han altid var, blev knækbrødene udmålt med en tommestokke.
Du kan lige få opskriften her, hvis du har fået lyst til at bage knækbrød som weekendsnack til familien.
Jeg putter knækbrødene i en fin gammel dåse med et gammelt motiv, som får mig til at tænke på der var engang.
Knækbrød:
1,5 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl hirseflager
1,5 dl olivenolie
2 dl kogende vand
2 dl fuldkornsrismel
1 dl boghvedemel
Flagesalt
Sådan gør du:
Bland alle de tørre ingredienser sammen.
Tilsæt olie og kogende vand og rør det hele sammen med en ske. Dejen skal være som grød. Tilsæt mere eller mindre vand, til det passer i konsistensen.
Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir - jeg fik to bageplader af portionen
Rids dejen op i tern med en kniv, - så kan de nemt knækkes, når de er bagt
Drys alle knækbrødene med flagesalt
Bages ved i ca. 20 minutter ved 180-200 grader til farven er gylden.
Hold øje med kanterne - de må gerne blive lidt mørke
Find en fin dåse til dine. knækbrød