Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Koldthævede kanelsnegle

Koldthævede kanelsnegle

Forkæl familien med hjemmebag til weekenden

Jeg fik lyst til at bage kanelsnegle til morgenkaffen og fandt denne her skønne opskrift, som jeg har justeret lidt på.

Kanelsneglene er koldthævede, så hvis du har lyst til friskbagte kanelsnegle på morgenbordet i weekenden, så er det er bare at sætte fadet i ovnen om morgenen.

Min version kommer her:

Kanelsnegle 
10 tykke snegle

Det skal du bruge:

  • 175 ml mælk (gerne sødmælk) - jeg brugte en rest fløde og en rest cremefraiche

  • 10 g gær

  • 2 æg - jeg undlod at bruge æg

  • 120 g blødt smør

  • 1 tsk salt

  • 30 g sukker

  • 1/2 tsk stødt kardemomme

  • ca. 500-550 g mel - jeg brugte kun ca. 450 g mel

  • Kanelremonce:

  • 150 g smør, blødt

  • 150 g brun farin

  • 3 stk stødt kanel

Sådan gør du:

Dag 1
Varm mælk til fingervarmt i en gryde eller i mikrobølgeovnen. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Hvis du vil bruge æg, så tilsæt dem nu med sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent opvredet (fugtigt) viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter. Rør kanelremoncen sammen imens.
Rul dejen ud til et stort rektangel (ca. 30 x 40) på et let meldrysset bord. Smør remoncen ud på dejen i et jævnt lag over det hele. Rul dejen på den lange led til en pølse. Skær derefter rullen i 10 store snegle. Fordel sneglene i et ildfast fad ca. 32 cm x 24cm beklædt med bagepapir. Dæk formen med husholdsningsfilm og lad hæve på køkkenbordet i 30 minutter. Stil dem derefter på køl natten over.

Dag 2
Tag sneglene ud på køkkenbordet og lad dem temperere/hæve i en times tid. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Pensl sneglene med sammenpisket æg, og bag kanelsneglene i ca. 20-25 minutter til flot gyldne. (Hold øje med afbagningen undervejs, så de ikke bliver for mørke. Server kanelsneglene nybagte og gerne med glasur på toppen.

TIP Hvis du bruger en sytråd til at skære, så man undgår at presse sneglene for flade med en kniv

Jeg brugte klør fem til at ælte dejen

Remoncen duftede himmelsk i køkkenet

At skære dejen med en snor er genialt

Snegle klar til hævning over natten i køleskabet

En tyk hvid glasur klær de nybagte kanelsnegle

Nybagte, snaskede kanelsnegle

Weekend

Weekend

Vokseværk til vipperne

Vokseværk til vipperne