Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Weekend

Weekend

Oprydning og salg, status på byggeprojektet, søndagsgæster

Jeg har fået ryddet en del op her i weekenden - især i huset på den anden side af gaden, hvor vi arbejder på at få gjort den øverste lejlighed klar til udlejning.

Der er et stykke vej endnu, inden lejligheden er klar til indflytning - efter oprydningen, skal den tapetseres og males. Derefter skal der laves nyt badeværelse - og så er vi klar.

En hylde faldt ned og de blå tallerkener fik et nyt hjem

En glashylde som faldt ned i køkkenskabet gjorde, at jeg satte mine skønne blå glastallerkener til salg, og i løbet af lørdagen skiftede de blå tallerkener ejer sammen med glastekanden fra Bodum, som har fulgt os gennem mange år.

Det er små skridt i oprydningen, men det går den rigtige vej. Jeg er så glad for de gode råd, som jeg har fået igennem Abelone Glahns bog omkring downsizing (annonce)

Abelone Glahns bog er spækket med gode råd og ideer til at få ryddet op i sine ting - både når man skal flytte, men også når det hele bare er blevet for meget

Sådan går det i kælderen

Jubiii…. vi har fået dør i ind til viktualierummet, og lågen til teknikrummet er også ved at være klar til at blive malet og sat i, så vi kan gemme alle de tekniske installationer inde bag ved lågen.

Både døren og lågen er genbrug fra kælderen, hvor de har siddet andre steder.

Jeg overvejer, om der ikke skal en glasrude i døren ind til viktualierummet/vinrummet. Jeg tror, at det vil se godt ud, at kunne kigge ind i rummet fra bryggerset. Vi får se - nu handler det først og fremmest om at få gjort klat til pudsning af væggene næste weekend.

Dejligt at der nu er kommet dør i ind til viktualierummet - nu mangler vi bare “det sidste”

Søndagsgæster

Søndag var afsat til gæstebesøg, hvor gode venner kom på besøg.

Jeg kan godt lide at kræse om gæsterne, så menuen var lækker wienerschnitzel af kalv med brasede kartofler, ærter og selvfølgelig med dreng oven på..

Forretten var en selvkomponeret rejecocktail, og desserten var sukkersyltede pærer fra egen avl med hjemmelavet is og chokoladesauce.

Så er der dækket op til gæster

Rejecocktail a’la Jane

Dagens ret - wienerschnitzel med dreng

Pærerne er egen avl fra haven, og isen er hjemmelavet

Isen var hjemmelavet, men hør lige her …

Jeg købte en halv liter fløde til kr. 25,50 og en dåse kondenseret mælk til kr. 20 - i alt 45,50.

Jeg flottede mig og tændte for komfuret og smeltede lidt sukker på panden, som blev hakket i stykker og blandet i iblandingen - det koster jo at tænde for komfuret.

En lidt dyr is - men så er den også uden e-numre.

Uventet og glædeligt besøg

Mens jeg rumsterede i køkkenet søndag formiddag, og huset absolut ikke lignede noget, der kunne modtage gæster, fik jeg et opkald fra min søde fætter i Nordjylland.

De var lige på vores kanter, som spørgsmålet var, om vi gav en kop kaffe.

Det gjorde vi da - hjertens gerne. Håber, at de lukkede øjnene for al rodet.

Det var så dejligt og hyggeligt at møde fætter og hans kæreste, som bare lige kom forbi.

Det hører efterhånden til sjældenhederne, at folk kommer uanmeldt på besøg som i gamle dage, men hvor var det fantastisk dejligt.

Vi fik en hurtig kop kaffe, muffins fra fryseren og ikke mindst en dejlig snak.

Hjemmelavet

Vores gæster havde medbragt en lille værtindegave - en dejlig brugbar en af slagsen.

Hjemmestrikkede karklude i skønne pastelfarver - uden plastik og kemikalier. Åh… jeg elsker at få hjemmelavede gaver, som er lavet med hjertet



Kage med efterårets æbler til en regnfuld onsdag

Kage med efterårets æbler til en regnfuld onsdag

Jeg mærkede efter i maven og ombestemte mig

Jeg mærkede efter i maven og ombestemte mig