En drøm af en sommerkage
Pavlova
Vi er midt i vores store fødselsdagstid, og yndlingskagen over alle - nemlig Pavlova - er serveret flere gange i denne måned.
I dag har jeg lovet en af børnebørnspigerne at bage kagen sammen med hende, så hun kan servere den til hendes 10 års fødselsdag torsdag.
Opskriften er helt klassisk, og fyldet kan varieres efter sæson og smag.
Jeg har lige bagt den til mandens fødselsdag i forgårs, hvor jeg pyntede med ferskner og søde stenfri vindruer, da jeg ikke kunne finde nogle ordentlige bær.
Kagen bager vi sammen M og jeg, men pyntningen står hun selv for på selve dagen.
Jeg har fundet inspiration til opskriften hos Spis bedre
Ingredienser
6 æggehvider
1 tsk. eddike
300 g sukker
Fyld
5 dl piskefløde
Pyntes med forskellige bær og hakket chokolade
Sådan gør du
Pisk æggehviderne luftige - tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk, indtil skummet er helt stift
Tilsæt derefter eddike
Læg bagepapir på en bageplade og fordel marengsmassen i et tykt lag i en cirkel
Bag marengsbunden 90 minutter ved 110 grader varmluftovn
Lad bunden køle af i ovnen
Når bunden er helt kold, kan den fyldes med flødeskum, creme og bær
Pavlovaen til den sidste fødselsdag var med nektariner og røde vindruer - se også lige de små fødselsdagsflag som er lavet af mørk chokolade