En drøm af en sommerkage
Pavlova
Vi er midt i vores store fødselsdagstid, og yndlingskagen over alle - nemlig Pavlova - er serveret flere gange i denne måned.
I går havde manden fødselsdag, og selvfølgelig var kagen en Pavlova.
Opskriften er helt klassisk, og fyldet kan varieres efter sæson og smag.
Lige nu er der stadig danske jordbær og danske blåbær, så det blev valget.
Jeg har fundet inspiration til opskriften hos Spis bedre
Ingredienser
6 æggehvider
1 tsk. eddike
300 g sukker
Fyld
5 dl piskefløde
Pyntes med forskellige bær og hakket chokolade
Sådan gør du
Pisk æggehviderne luftige - tilsæt sukkeret lidt ad gangen og pisk, indtil skummet er helt stift
Tilsæt derefter eddike
Læg bagepapir på en bageplade og fordel marengsmassen i et tykt lag i en cirkel
Bag marengsbunden 90 minutter ved 110 grader varmluftovn
Lad bunden køle af i ovnen
Når bunden er helt kold, kan den fyldes med flødeskum, creme og bær
Sidste års variation af Pavlovaen