Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Skab caféstemning derhjemme

Skab caféstemning derhjemme

Blåbærmuffins

Der er en særlig stemning over at nyde en god kop kaffe på en café, og mon ikke mange af os har prøvet at bestille en lækker blåbærmuffin til?

Cafestemning

Der er varme på vej mod Danmark , og der er lovet tocifrede varmegrader i dag fredag, og i weekenden er der lovet blå himmel og sol - dog lidt køligere.

Det smager lidt af forår, så hvorfor ikke skabe lidt cafeliv og tage kaffen med ud på terrassen og nyde en friskbagt blåbærmuffins til?

Hvis du vil skabe lidt café stemning derhjemme - og har overskud til det - så får du lige opskriften her på de fluffy og svampede banditter::

Ingredienser

  • 275 g hvedemel

  • 2,5 tsk. bagepulver

  • 0,5 tsk. salt

  • 2 æg

  • 175 g sukker

  • 175 g creme fraiche eller græsk yoghurt

  • 115 g smør, smeltet

  • 2 tsk. vaniljeekstrakt

  • 350 g frosne blåbær – vent med at tage dem ud, til lige inden de skal bruges

Crumble

  • 125 g hvedemel

  • 135 g lyst muscovadosukker

  • 0,5 tsk.kanel

  • 115 g smør, smeltet

Sådan gør du

Varm ovnen op til 200 grader almindelig varme, og beklæd din muffinform med papirforme eller bagepapir.

Start med at lave crumble. Bland alle ingredienserne i en skål til det føles som vådt sand. Sæt til side.

Pisk æg og sukker luftigt, tilsæt creme fraiche, vanilje og det smeltede smør og pisk igen.

Bland i en anden skål hvedemel, bagepulver og salt og tilsæt den piskede ægge/sukker blanding. Vend til sidst de frosne blåbær i dejen.

Fyld dejen i muffinsformene - fordel crumblen oven på hver muffin - tryk det gerne lidt ned i dejen.

Bag dine muffins i 6 minutter v/200 grader - skru derefter ned til 175 grader og bag yderligere ca. 15 minutter.

Ifølge opskriften, som jeg har fundet her, laves en glaze, som hældes over hver muffin inden servering. Den sprang jeg over i min version, men den består af:

  • 150 g flormelis

  • 4-5 spk. mælk

  • 1 tsk. cremefraiche

  • 1 tsk. vanille

Det hele blandes sammen og hældes over de afkølede muffins ved servering.

Tip! Brug vilde blåbær - de er farvet helt igennem

Indrømmet - jeg var lidt doven og blandede det hele sammen på en gang

Lækre fluffy blåbærmuffins

Weekend vibes uge 7 - 2024

Weekend vibes uge 7 - 2024

 Inspirerende og tankevækkende morgenlæsning

Inspirerende og tankevækkende morgenlæsning