Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Lige nu sæson for asparges

Lige nu sæson for asparges

Spis efter sæson

Med tiden er jeg blevet mere bevidst om at nyde at spise de ting, som er i sæson.

Jeg synes også, det er en fornøjelse at “svælge” i noget, som man kun kan få én gang om året - blot for at nævne nye danske kartofler, jordbær og kirsebær.

Det er virkelig delikatesser efter min smag.

Simpel og smuk frokostret

Lige nu er det sæson for de skønne asparges, som findes i både grønne, hvide og violette farver.

Asparges smager godt i sig selv og behøver slet ikke følgeskab af noget andet, end koldt smør og godt rugbrød, men skulle det være, passer rejer ualmindelig godt sammen med asparges - specielt fjordrejer, som også er i sæson lige nu.

Det lykkes mig ikke at finde de violette asparges i supermarkedet, så jeg måtte nøjes med de grønne og et bundt af de lækre hvide.

De hvide asparges har jeg tænkt mig at servere med æg og rejer i løbet af weekenden - enten som frokostret eller let aftensmad.

De grønne skal bruges som fyld i en lækker kartoffelsalat af nye kartofler - ikke kartofler fra Danmark, men de udenlandske, som er på hylderne lige nu. De slår ikke de nye danske kartofler, men smagen af forår er der.

Salaten er frisk og lækker og passer fint i selskab af for eksempel en pandestegt ørredfilet med sprød topping af en blanding af rasp, blødt smør, salt, peber og æbleeddike. Tro mig - det smager godt.

Min opskrift på kartoffelsalat kommer her:

Ingredienser:

  • 400 g nye kartofler

  • 1 bundt grønne eller violette asparges

  • 1 citron

  • Olivenolie

  • 1 forårsløg

  • 1 spk. dijonsennep med honning

  • 1 håndfuld babyspinat

Sådan gør du:
Skrub kartoflerne og kog dem knapt møre i saltet vand under låg. Sluk og lad dem trække møre.
Hæld vandet fra og skær kartoflerne i mundrette stykker
Knæk enderne af aspargesene og kom i letsaltet, kogende vand. Tag med det samme gryden af varmen. Lad aspargesene trække i ca. 5 minutter og hæld vandet fra.
Rør saft af citronen med sennep og 5-6 spsk. god olivenolie og smag til med salt og peber.
Skyl spinaten.

Bland de kogte kartofler med asparges, forårsløg og babyspinat - tilsæt også gerne krydderurter.

Hæld dressingen over og vend salaten rundt.

Nyd en dejlig frisk og simpel frokostsalat med sæsonens første asparges.

Simpelt frokostret med sæsonens første asparges

Simpelt frokostret med sæsonens første asparges

Siden sidst

Siden sidst