Sundt og lækkert til frokost
Kyllingepostej
Jeg er midt i projekt “tøm fryseren”, så det er fryseren, der bestemmer menuen for tiden.
Bagest i en skuffe fandt jeg en pakke kyllingelever.
Det var ikke lige, hvad jeg havde lyst til som aftensmad, så jeg gik på jagt efter en ret, hvor kyllingeleveren kunne bruges på anden vis.
Jeg fandt denne opskrift på en kyllingepostej hos opskrift.net.
Den er næsten uden fedtstoffer og passer ind i vores sunde livsstil, så den skulle prøves.
Vi spiser ikke forarbejdet mad som pålæg og den slags, så tit kan udvalget være lidt tyndt på frokostbordet.
Postejen blev derfor brugt som frokostret, og det var faktisk ikke så ringe.
Postejen kræver kun få ingredienser.
Du får lige opskriften her:
Ingredienser
500 g kyllingelever
1 stk løg hakket - i mangel af løg brugte jeg løgpulver - 1 spk
2 fed hvidløg hakket
100 g smør smeltet - jeg brugte plantesmør
2 stk æg
1 dl fløde - jeg brugte plantefløde
1 tsk salt
0.5 tsk peber
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 180°C.
Blend kyllingelever, løg og hvidløg til en glat masse.
Tilsæt smeltet smør, æg, fløde, salt og peber. Blend igen.
Hæld blandingen i en bageform.
Bages i ovnen i 30 minutter - jeg brugte vandbad
Lad postejen køle af før servering.
Spises med groft rugbrød og en solmoden tomat.
Med få ingredienser kan du lave en sund og lækker frokostret
Kyllingepostej klar til vandbad i ovnen
Lækker cremet kyllingepostej