All in Mad og drikke

Ugens gode oplevelse(r)

Glad vendte jeg tilbage til kurven, men nu - på et splitsekund - var alle størrelser udsolgt. Jeg ringede op igen til Noa Noa og talte med den samme søde medarbejder. Det var jo ikke to minutter siden, jeg havde en frakke i kurven. Hun måtte beklage, at alle jakker var udsolgt på mindre end 30 minutter, men tilbød at søge af, om der skulle være nogle butikker, som har en hængende.

Jordbær og skovgris klær hinanden

Kender I det med jordbærrene i supermarkedet?

Man skal være heldig, hvis man finder en bakke, hvor ingen har pillet i og taget de bedste fra.

Selv om man har udset sig den bedste bakke, af dem, der er tilbage, er det ikke usædvanligt, at de fleste i bunden er stødte og rådne. Sådan cirka halvdelen kan bruges.

Skab et brød

Det var så sjovt at lave - og hvis jeg havde haft mere gær i huset, havde jeg lavet et par stykker mere.

Brødets udseende kan varieres i en uendelighed. Prøv at bruge broccoli, flerfarvede snackpebre, radiser og grønne asparges - kun fantasien sætter grænser.

Min weekend

Jeg har planer om at lave papirblomster sammen med børnebørnspigerne, men jeg skal lige have lidt mere styr på teknikkerne, så det bliver en god oplevelse for dem. Jeg tænker, at vi skal lave en blomst ad gangen, til vi har en stor buket, som de kan give til deres mor.

Hjemmelavede hveder

Klassisk og grov

Det hvide brød er jo ikke det mest sunde brød, så derfor laver jeg altid både en portion af de klassiske hveder og en mere grov udgave af slagsen. De grove har en kraftigere smag og er lidt mere kompakte, men har stadig den gode hvedesmag og sprøde krumme.

Det ligner da bøf - ik'?

Imens bøfferne og pommesfrites blev færdige i ovnen, lavede jeg en “fister-løgsauce” - et løg blev stegt som bløde løg, tilsat 1 tsk. Herbamare og vand til en passende mængde, et skvæt Elgelsk sauce og smagt til med salt og peber, til sidst jævnet med meljævning.

En ny verden er flyttet ind

Opskriften på græskarfrikadellerne er lavet af Maria - Vanløse Blues, som har udviklet et helt univers af grøntsagslækkerier fra hendes eget hverdagskøkken. Jeg er virkelig imponeret over hendes kreativitet i det grønne køkken. Udover et hav af spændende opskrifter, er det helt genialt, at du kan klikke ind på Vanløse Blues og få en ide til, hvad du kan lave med lige de ingredienser, som du har i køleskabet.