Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Går du efter tilbud?

Går du efter tilbud?

Jeg har lært at gå efter tilbud af min mor, og jeg er glad for at spare en skilling

Jeg er vokset op med en mor, som altid gik efter tilbud. Hun var virkelig dygtig til at få pengene til at strække, og vi levede altid ekstra godt for få penge.

Min mor var også ekstrem dygtig til at sy, og hun kunne sy en tro kopi af de kjoler, som jeg sukkede efter i forretningerne - for en brøkdel af prisen - igen sparede hun penge ved hendes flid og dygtighed.

Min far derimod havde det anderledes. Han var bestemt fornuftig med pengene, men vidste, hvad han ville have, og han betalte altid uden at prutte om prisen. Til gengæld var han parat til at løbe risiko - men det var min mor ikke, og det var hovedsageligt hende, der stod for pengesagerne, så derfor blev der kørt den sikre kurs.

Jeg var så flov, men fik det lært

Jeg husker tydeligt i starten af mit eget ægteskab, når manden pruttede om prisen i forretningerne. Først fik han rabat på jakkesættet, og da vi skulle betale, fik han forhandlet et par sokker med i prisen. Jeg kunne krybe i et musehul. Jeg synes, at det var så flovt, men jeg var jo godt tilfreds, når vi gik ud af forretningen og havde sparet på indkøbet.

Jeg husker også, da vi købte vores første bil - en fin VW bobbel, der var sat i stand. Pengene blev betalt kontant - det gjorde man ligesom dengang - og da der lå kr. 9.000 på bordet - lagt med én femhundredekroneseddel ad gangen - havde manden to fembundredesedler tilbage i hånden.

Han lagde den ene og spurgte, om det så var det?

Det var det 😊

Tænk vi sparede kr. 500,- det var mange penge for os.

Efterhånden lærte jeg af manden, og jeg kan sige, at jeg i mange år stort set aldrig har købt noget til fuld pris - og det gælder alt, hvad jeg køber - lige fra dagligvarer til designermøbler.

Sådan sparer jeg

Jeg har stor gavn af de erfaringer, som jeg har fået i barndommen af min mor og senere min mand, specielt nu hvor priserne er løbet løbsk - jeg er hele tiden på tilbudsjagt.

  • Når jeg skal købe en ting, søger jeg først nettet af

  • Skal jeg købe en større ting, forhandler jeg altid om prisen

  • Jeg kigger i madspildskassen i supermarkedet - elsker når jeg kan købe et ekstra lækkert stykke kød til nedsat pris

  • En god kvalitetskylling til nedsat pris kan fx blive til tre dejlige middage - kyllingelår - kyllingebryst og kyllingesuppe på skroget

  • Menuen bestemmes først og fremmest efter, hvad der er i køleskabet i forvejen - dernæst efter ugens tilbud eller madspildskassen

  • Jeg går også efter de seks pakker smør, som man må købe til tilbudspris, og lægger dem i fryseren, som jeg ikke skal bruge lige nu

  • Er der tilbud på toiletpapir og vaskepulver, køber jeg dobbelt op.

Strømmen

Strømmen er ekstra dyr lige nu - uanset om du har fleksibel afregning eller fast afregning. Her sparer vi også - eller man kan sige går efter det bedste tilbud på dagen - men uden at det går ud over kvaliteten i vores liv.

  • Jeg prøver at spare ved at lave mad, vaske- og tørre tøj m.m., når strømmen er billig

  • Jeg programmerer de maskiner, der kan, så de først starter, når strømmen er billigst

  • Jeg laver mad til flere dage, når strømmen er billig

  • Jeg sørger for at bruge ovnen så lidt som muligt og bruger mikrobølgeovnen til opvarmning

  • Jeg tager kødet op fra fryseren om aftenen og lader det tø op i køleskabet

  • Jeg mangler at rime fryseren af - her er der virkelig noget at spare

På den måde er der ikke den store forskel i vores hverdag - tingene foregår bare på et andet tidspunkt.

Heldigvis er vi forskellige

Jeg har fundet ud af, at det ikke er alle, der har det sådan.

Her er livet for kort til at lade sig styre af tilbud.

Det er typisk også dem, der har favoritsteder, hvor de handler hver uge og på samme dag.

Jeg tænker også, at de vasker på den samme ugedag, og at bilen bliver vasket. støvsuget og tanket den 1. i hver måned.

Der er ikke noget i vejen med nogen af måderne at leve på - jeg har bare først opdaget forskellen nu - jeg lever på én måde, og andre på deres måde - hvad der er rigtigt for mig, er nødvendigvis ikke rigtigt for andre.

Hvad der er sparet er tjent

Det kræver selvfølgelig lidt mere opmærksomhed at jagte tilbud og den billige strøm - opmærksomhed som man kan bruge på noget andet, men mit sparegen ligger så dybt i mig, at jeg ikke kan lade være med at jagte tilbud og prutte om prisen - i det hele taget at finde den vej, hvor jeg får mest muligt for pengene.

Jeg tror, at jeg holder mig til mottoet: “Hvad der er sparet er tjent”

TIP!

Til sidst et tip - når du skal købe opvasketabs, kaffe og fredagsslik, så kig forbi Elgiganten - du vil opdage, at lige præcis de ting er meget billigere her end andre steder.

Få gratis glæder og oplevelser i en mørk tid

Få gratis glæder og oplevelser i en mørk tid

Weekend

Weekend