Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Jeg har været hos specialisterne

Jeg har været hos specialisterne

I går var jeg på Odense Universitetshospital

Årsagen var, at jeg gennem flere år har haft problemer med min skjoldbruskkirtel (thyreoidea) - den lille kirtel som ligner en sommerfugl. Den danner væske, som giver tryksymptomer fra halsen i luft- og spiserør.

Jeg har haft lidelsen i mange år, og den er heldigvis godartet, men meget generende.

Struma og knuder i skjoldbruskkirtlen forekommer meget hyppigt. Omtrent 15 % af i øvrigt raske kvinder har én eller flere knuder (større ned 10 mm) i kirtlen (udsnit fra Netdoktor)

For nogle år siden fik jeg foretaget laseroperation på kirtlen et par gange uden effekt - men cysten gendannede sig hurtigt igen. Beskeden var herefter, at operation var eneste mulighed.

Dengang var jeg ikke lige klar til operation, men som årene går, føler jeg mere og mere generet af presset i halsen.

Derfor har jeg igen haft kontakt til de dygtige læger på Odense Universitetshospital og er blevet undersøgt igen med håb om, at der kommet noget nyt, som skånsomt kan fjerne væsken?

Det er der desværre ikke - operation er det eneste, der kan fjerne problemet.

Efter lidt snak frem og tilbage besluttede jeg mig for at sige ja tak til en operation, hvor halvdelen af skjoldbruskkirtlen fjernes. Operationen er planlagt til ultimo august.

Jeg er begyndt at lægge mærke til, at der faktisk er mange, der har det lille ar foran på halsen. Arret betyder ikke noget for mig - det kan jo dækkes af en fin ny halskæde ☺️

Jeg er dog lidt bekymret for at blive opereret, men det vil jeg ikke tænke på lige nu - blot nyde en god sommer.

Perfekt designet indkøbstaske af genbrugsmateriale

Perfekt designet indkøbstaske af genbrugsmateriale

Weekend, pinse

Weekend, pinse