Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Det er lige nu du kan få fat i dem

Det er lige nu du kan få fat i dem

Knasende sprøde grøntsager i august

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi skal spise mere grønt, og lige nu bugner det med friske grøntsager, så hvorfor ikke starte nye vaner op med årstidens grøntsager.

I august måned høstes der nemlig lækre grøntsager overalt.

Hvis du ikke selv har grøntsager i haven, så prøv at se dig om efter de små vejboder rundt omkring, som lige nu har et stort udvalg af friskhøstede danske grøntsager. 

Selv har jeg fundet et lille fint sted, som leverer de dejligste grøntsager - helt økologiske og knasende friske. Det er et lille mikrolandbrug, som to unge mennesker har startet op, og som leverer friske, økologiske grøntsager hver uge til udvalgte steder, hvor poserne så kan afhentes - eller der kan afhentes på adressen.

I supermarkedet kan du også finde billige cherrytomater lige nu. Køb en stor portion og prøv at lave semidried tomater. Dejligt med små glas i køleskabet, som kan pifte salaten eller kartoffelmaden op.

Tip! Du kan lave en mindre portion i airfryeren, hvis du har sådan en - så undgår du at varme den store ovn op.

Semidried tomater lækkert som topping på både salater og pizza

Spis efter sæson

De grøntsager, du kan glæde dig til i august, er cougetter, gulerødder, majs, aubergine, grønne bønner, tomater og sommerporre.

Prøv at lave grøntsagsspaghetti af cougetter eller gulerødder. Du vil blive overrasket over, hvor godt det smager. Hvis du ikke har en grøntsags spiralizer kan du bruge en kartoffelskræller.

Den sunde udgave af spaghetti

Frugter i naturen og i haven

Lige nu kan du også finde både hyben og brombær i naturen. Hvis du har overskud, så lav nogle glas marmelade til den mørke tid og oplev smagen af sommer igen. Selv har jeg lige fået et lækkert glas hjemmelavet brombærmarmelade fra vores gæster i søndags.

Det er også nu, havens frugttræer leverer dejlig økologisk frugt. Hvis du har for mange frugter, så prøv at sætte en kurv ud til vejen og lad folk der kommer forbi tage lidt gratis frugt med hjem.

Lækker værtindegave - hjemmelavet brombærmarmelade

Weekend

Weekend

Kærlighed til fødderne

Kærlighed til fødderne