Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Mine 3 råd til livet i seniortiden

Mine 3 råd til livet i seniortiden

Foto: Nationalt Center for Overvægt. Fotograf: Birthe Vembye

Mit største fokus ligger i at fastholde et godt helbred, så jeg kan blive ved med at snøre mine egne sko

Det er efterhånden nogle år siden, hvor jeg sagde farvel til jobbet og trådte ind i seniortiden og stillede mig selv spørgsmålet:

“Hvem er jeg, når jeg ikke arbejder?”

Hvordan har det så været?

Det har været - og er stadig skønt.

Jeg har en hverdag med masser af frihed - en frihed til at gøre alt det, som jeg allerhelst vil, og som gør mig glad, og en frihed til at skabe nye fællesskaber og relationer.

Det har været en ny tid, hvor jeg har haft mulighed for at have mere fokus mig selv, og hvad jeg har lyst til.

Jeg føler, at jeg hviler, der hvor jeg er lige nu.

Jeg har oplevet, at mit aktivitetsniveau gennem de senere år er steget, ligesom min generelle trivsel, og det tror jeg har sin forklaring.

Jeg følger nemlig 3 punkter i seniortiden:

  • Styrk kroppen

Jeg fandt ret hurtigt ud af at have fokus på at fastholde et godt helbred, som forhåbentlig skal bære mig langt ind i alderdommen.

Det er et emne, som interesserer mig meget, og som jeg synes er mere aktuelt end nogensinde, nu hvor sundhedsmyndighederne varsler en prioritering i sundhedsvæsenet.

Hvor i rækken mon vi ligger - os i seniortiden?

Min plan er at holde mig udenfor behandlingssystemet så længe som muligt, og det tror jeg kan lykkes med en sund livsstil og motion.

Lige nu er jeg i gang med en større livsstilsændring, og jeg har en stærk tro på, at det giver gevinst. Jeg er så heldig, at manden er med - alting går meget nemmere, når man er fælles.

Der er i øvrigt mange muligheder for at holde sig aktiv i seniortiden. Jeg tror, at der i hver eneste by findes tilbud til seniorerne om både motion og socialt samvær.

.Vi er medlemmer af seniorklubben i et lokalt fitness center, hvor vi træner styrketræning to gange om ugen.

I vinterhalvåret spiller jeg badminton to timer om ugen sammen med en flok andre seniorer. Det er en motion, som både er sjov og giver sved på panden - jeg elsker det.

Så er der naturen, man kan bruge, og den er helt gratis.

Jeg skal helt sikkert blive bedre til at gå nogle længere ture i naturen. For det første tæller alle skridt i regnskabet, og for det andet synes jeg, at det er befriende at se årstiderne skifte og indånde frisk luft.

  • Plej hjernen

Jeg elsker at lære og opsøge ny viden. På den måde plejer jeg min hjerne. Jeg prøver ca. én gang om året at deltage i et kursus, som interesserer mig - lige nu er det fotografering. Jeg læser stort set kun fagbøger og manualer - hvor tørt kan det være 😏

Jeg søger også at få stimuleret min sociale intelligens ved omgang med andre mennesker og få nye spændende input.

  • Vær positiv

Det falder mig heldigvis let at være positiv, og det giver mig en indre ro at vide, at glasset altid er halvt fuldt i stedet for halvt tomt.

Spis dig til gode olier gennem frø og kerner

Spis dig til gode olier gennem frø og kerner

Weekend

Weekend