Syrligt og sødt
Rabarbermuffins
Det er for alvor forår og tid til at smage på de første rabarber.
Jeg er gået lidt i rabarber-mode herhjemme, og vi har en raberbarfest i disse dage.
Forleden bagte jeg den fineste rabarbertærte med smukt zigzagmønster, men så fancy behøver det ikke at være.
Her kommer opskriften på en nem kage med særligt islæt af friske, nye rabarber. Jeg er blevet inspireret af opskriften her
Ingredienser
250 g rabarber
75 g marcipan
125 g smør
125 g sukker
2 æg
150 g mel
2 spk. grapesaft
1,5 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
Hakkede cashewnødder til pynt
Sådan gør du
Rør sukker og smør hvidt
Tilsæt mel, bagepulver, natron, æg og grapesaft. Pisk igen til dejen er samlet.
Vend rabarberstykkerne i dejen sammen med marcipan.
Fordel dejen i muffinsforme og bag i ca 20 minutter ved 175 grader
Sigt evt. flormelis over kagerne og server
Skønne syrligt, søde rabarbermuffins
En forårsdag i solen med kaffe og friskbagte rabarbermuffins