Sundt og sødt
Proteinbarer - lav dem selv
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er fan af sunde snacks.
Jeg er derfor altid på jagt efter nye spændende opskrifter, og nu har jeg fundet nok den bedste til dato - nemlig denne her proteinbar
Opskriften har jeg fundet hos skønne Alberte Stengaard, som står bag et farverigt madunivers - sprængfyldt med vegetariske og veganske opskrifter til hverdag, weekend og fest.
Jeg har justeret enkelte steder i opskriften for at tilpasse de ingredienser, som jeg havde i køkkenet.
Min version kommer her:
Proteinbar
100 g dadler (vægt uden sten)
90 g svesker
45 g ris proteinpulver
30 g græskarkerner
25 g carob
½ tsk flagesalt
50 g mandler
35 g cashewnødder
25 g kakaonips
Daddelkaramel + chokolade (valgfri)
140 g dadler
40 g penutbutter
1 nip salt
15-25 g plantemælk
100 g chokolade
Proteinbar
I foodprocessor tilsæt dadler, svesker, proteinpulver, græskarkerner, kakao og salt. Blend indtil du opnår en homogen, dej-ligende konsistens. Det kan i starten blot ligne smulder, men efter at have blendet nok vil massen samle sig. Jeg brugte lidt kogende vand til at samle dejen.
Tilsæt mandler, cashewnødder og kakaonips og blend/puls indtil ønsket tekstur er opnået. Jeg kan godt lide der stadig er bid og mindre stykker nødder, men det er helt op til dig.
Klargør en mindre form med bagepapir. Fordel dejen jævnt og tryk den godt ned. Stil i fryseren i minimun 30 min. før du tilføjer evt. topping.
Ønsker du ingen topping, stilles massen i fryseren minimum 1 time, hvorefter du kan skære den i ønsket størrelse.
*Du kan også trille massen til kugler og overtrække med chokolade hvis du ønsker at undvære karamellen.
Dadelkaramel + chokolade topping
Dadelkaramel: I miniblender/hakker kom alle ingredienser undtagen plantemælk og chokolade. Blend indtil massen samler dig. Tilføj ca. 15 g plantemælk og blend grundigt indtil massen er cremet, glat og tyk i konsistensen. Er den for fast til at blende tilføj da en smule ekstra mælk, men pas på ikke at gøre den for flydende.
Kom dadelkaramel ovenpå din klargjorte proteinbund og fordel jævnt med en dejskraber. Stil tilbage på frys minimum ½-1 time før du fortsætter med chokoladen.
Når din bar er kold nok til at arbejde med fjerner du den fra formen og skær i ønsket størrelse. Stil tilbage i fryser indtil din chokolade er klar.
Chokoladeovertræk: Smelt chokoladen over vandbad. Tilsæt evt. 1 spsk. kokosolie, dette gør det nemmer at overtrække.
Tag dine barer ud af fryseren og overtræk med chokolade: Du kan bruge 1 af følgende metoder:
1: Hold i bunden af din proteinbar og dyp toppen ned i chokolade, så alt karamel og starten af bunden er dækket. Så flyder karamellen ikke ud.
2: Du kan også vælge at dyppe hele proteinbaren i chokolade så top + bund er helt dækket. Denne metode er lidt mere omstændig og vil evt. kræve 50g yderligere chokolade.
Opbevar dine barer i køleskab i op til 2 uger eller på frys op til 1 måned. Jeg anbefaler at have dem på frys. Barerne er lige til at spise både fra frost og køl.
PS Jeg lavede en dobbeltportion, og det har jeg bestemt ikke fortrudt.
Proteinbarerne er fyldt med sundhed for din krop
Lækre kolde daddelsnitter klar til overtræk med chokolade
Haps iskolde daddelstykker fyldt med proteiner



