Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Sundt og sødt

Sundt og sødt

Proteinbarer - lav dem selv

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er fan af sunde snacks.

Jeg er derfor altid på jagt efter nye spændende opskrifter, og nu har jeg fundet nok den bedste til dato - nemlig denne her proteinbar

Opskriften har jeg fundet hos skønne Alberte Stengaard, som står bag et farverigt madunivers - sprængfyldt med vegetariske og veganske opskrifter til hverdag, weekend og fest.

Jeg har justeret enkelte steder i opskriften for at tilpasse de ingredienser, som jeg havde i køkkenet.

Min version kommer her:

Proteinbar

  • 100 g dadler (vægt uden sten)

  • 90 g svesker

  • 45 g ris proteinpulver

  • 30 g græskarkerner

  • 25 g carob

  • ½ tsk flagesalt

  • 50 g mandler

  • 35 g cashewnødder

  • 25 g kakaonips

Daddelkaramel + chokolade (valgfri)

  • 140 g dadler

  • 40 g penutbutter

  • 1 nip salt

  • 15-25 g plantemælk

  • 100 g chokolade

Proteinbar

  • I foodprocessor tilsæt dadler, svesker, proteinpulver, græskarkerner, kakao og salt. Blend indtil du opnår en homogen, dej-ligende konsistens. Det kan i starten blot ligne smulder, men efter at have blendet nok vil massen samle sig. Jeg brugte lidt kogende vand til at samle dejen.

  • Tilsæt mandler, cashewnødder og kakaonips og blend/puls indtil ønsket tekstur er opnået. Jeg kan godt lide der stadig er bid og mindre stykker nødder, men det er helt op til dig.

  • Klargør en mindre form med bagepapir. Fordel dejen jævnt og tryk den godt ned. Stil i fryseren i minimun 30 min. før du tilføjer evt. topping.

    Ønsker du ingen topping, stilles massen i fryseren minimum 1 time, hvorefter du kan skære den i ønsket størrelse.

    *Du kan også trille massen til kugler og overtrække med chokolade hvis du ønsker at undvære karamellen.

Dadelkaramel + chokolade topping

  • Dadelkaramel: I miniblender/hakker kom alle ingredienser undtagen plantemælk og chokolade. Blend indtil massen samler dig. Tilføj ca. 15 g plantemælk og blend grundigt indtil massen er cremet, glat og tyk i konsistensen. Er den for fast til at blende tilføj da en smule ekstra mælk, men pas på ikke at gøre den for flydende.

  • Kom dadelkaramel ovenpå din klargjorte proteinbund og fordel jævnt med en dejskraber. Stil tilbage på frys minimum ½-1 time før du fortsætter med chokoladen.

  • Når din bar er kold nok til at arbejde med fjerner du den fra formen og skær i ønsket størrelse. Stil tilbage i fryser indtil din chokolade er klar.

  • Chokoladeovertræk: Smelt chokoladen over vandbad. Tilsæt evt. 1 spsk. kokosolie, dette gør det nemmer at overtrække.

  • Tag dine barer ud af fryseren og overtræk med chokolade: Du kan bruge 1 af følgende metoder:

    1: Hold i bunden af din proteinbar og dyp toppen ned i chokolade, så alt karamel og starten af bunden er dækket. Så flyder karamellen ikke ud.

    2: Du kan også vælge at dyppe hele proteinbaren i chokolade så top + bund er helt dækket. Denne metode er lidt mere omstændig og vil evt. kræve 50g yderligere chokolade.

  • Opbevar dine barer i køleskab i op til 2 uger eller på frys op til 1 måned. Jeg anbefaler at have dem på frys. Barerne er lige til at spise både fra frost og køl.

PS Jeg lavede en dobbeltportion, og det har jeg bestemt ikke fortrudt.

Proteinbarerne er fyldt med sundhed for din krop

Lækre kolde daddelsnitter klar til overtræk med chokolade

Haps iskolde daddelstykker fyldt med proteiner

Siden sidst

Siden sidst

Siden sidst

Siden sidst