Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

D-vitamin til energi, knogler og immunforsvar

D-vitamin til energi, knogler og immunforsvar

Mine oplevelser med tilskud af D-vitamin

Reklame

Jeg har igennem 3 måneder taget et tilskud af D3 vitamin, og min oplevelse er, at det er en af årsagerne til, at jeg har et stærkt opadgående energiniveau.

Jeg har samtidig ændret livsstil - spiser mere grønt, drikker mindre alkohol og dyrker regelmæssig motion, som helt sikkert også har en andel i, at jeg føler mig bedre tilpas end længe - men jeg tror nu, at D-vitamin har en stor andel i mit velbefindende. Jeg har i øvrigt ikke haft virus og influenza som mange omkring mig, og jeg føler mig fyldt med energi.

Måling af D-vitamin niveauet i blodet

Det anbefales, at man har mindst 50 nmol/l D-vitamin i blodet.

Jeg har lige været til årstjek hos lægen og fået målt niveauerne i mit blod, og niveauet ligger på 132 nmol/l, så jeg kan godt holde en lille pause med de små solskinsvitaminer. Man kan nemlig godt få for meget D-vitamin, så det er en god ide at få målt sit niveau.

Hvad er D-vitamin godt for

D-vitamin er essentielt for vores generelle sundhed og velvære, og det er afgørende for at opretholde stærke knogler og tænder samt et stærkt immunforsvar.

Et tilskud specielt i vinterhalvåret kan hjælpe med at opretholde de optimale niveauer og dermed et aktivt liv.

Sollys og D-vitamin

D-vitamin er kendt som "solskinsvitaminet", fordi vores krop producerer det, når huden udsættes for sollys.

Om vinteren i Danmark er der ikke mange soltimer, og det er sværere for vores krop at producere tilstrækkeligt med D-vitamin i den mørke tid. Derfor kan det være nødvendigt med et tilskud for at opretholde D-vitaminniveauet.

Vores evne til at optage D-vitamin falder samtidig med alderen, og vores knogler bliver mere “skøre”.

Det er derfor endnu mere vigtigt for os i seniortiden at holde niveauet af D-vitamin i blodet. Et tilskud i vinterhalvåret kan hjælpe til et godt velbefindende gennem vintermånederne og samtidig beskytte både knoglestyrken og opretholde et sundt immunforsvar. Se sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Det vil dog altid være en god ide at rådføre dig med din læge og eventuelt få målt dit D-vitamin niveau i blodet.

D-vitamin i fødevarer

Der findes naturlige D-vitaminer i fødevarer som fede fisk fx laks og sild, æggeblommer og i mælk, ost og æg, men det er meget svært at spise sig til et optimalt niveau.

Rabatkode

Hvis du har fået lyst til at prøve Danmarks stærkeste D-vitamin kapsel, så har jeg fået lov til at give min følgere en rabat på 15 % Du skal blot skrive janem15 i feltet “Rabatkode” ved betaling.

Ellers hold øje med min giveaway på Instagram senere på ugen, hvor 3 heldige følgere får muligheden for hver at vinde 2 æsker D-vitamin fra Porsano

Mit D-vitaminniveau ligger pænt højt, så nu behøver jeg ikke at tage tilskud hver dag

Jeg føler mig fuld af energi til at gøre de ting, som jeg har allermest lyst til

Karmens Choux Puffs - en himmerigsmundfuld

Karmens Choux Puffs - en himmerigsmundfuld

Weekend vibes uge 2 - 2024

Weekend vibes uge 2 - 2024