Det vellykkede (senior)-liv
En peptalk om det lykkelige liv
Torsdag eftermiddag var jeg til foredrag med professor Svend Brinkmann, som i forbindelse med Horsens Holder introducerede de mange fremmødte til, hvordan man får det lykkelige liv.
Det viser sig faktisk, at de mest lykkelige er mænd +65 år, og samtidig at man er mere lykkelig som gift end som ugift.
I det hele taget er både mænd og kvinder +65 generelt lykkelige, og det begrundes i, at vi nu er frigjort for forpligtelser som at arbejde for at tjene penge, og så kan fordybe sig i noget, fordi det siger en noget.
En begynders sind
Børn har en begynders sind, og det hører sig til det lykkelige menneske. Kan I selv huske, hvordan man nemt kunne begejstres, som barn? Årets første juleappelsiner, sommerens første is eller de første nye danske kartofler.
Jeg indrømmer, at jeg heldigvis stadig kan begejstres af de første nye danske kartofler, men det er som om, at alting bliver en vane.
Vi køber appelsiner året rundt, og smagen er lige pludselig ikke kun en smag af jul, og is køber vi året rundt, lige når vi får lyst uden rigtig at smage på den.
Jeg faldt i øvrigt over dette ordsprog: Et ordsprog siger : " I en begynders sind findes et utal af muligheder. I ekspertens kun ganske få.". (Annachanell Staniok )
Vi er hinandens lykkes smed
Svend Brinkmanns har en anderledes tilgang til lykke, der går imod den nuværende stræben efter selvrealisering og evig vækst. Han opfordrer os til at acceptere vores begrænsninger og finde glæde i de små øjeblikke i hverdagen.
Vi skal have mere fokus på nærvær, autenticitet og balance mellem arbejde og fritid måske genoverveje vores opfattelse af lykke og finde en mere bæredygtig vej til ægte trivsel i en stresset verden.
Vi skal ikke være vores egen lykkes smed, men være hinandens lykkes smed for vores liv afhænger af hinanden.
På listen over, hvad der gør os lykkelige er faktisk at gå til foredrag 😊
Der var fyldt godt op i tipien til Svend Brinkmanns foredrag om at få det lykkelige liv