Siden sidst
Grøn mad og hverdag, fejring af en kær fødselar, lys i mørket, byggeriet, snickerskage, hygge og kortspil
Dagene bliver kortere, men også grønnere og grønnere hjemme hos os.
Med lækre, friske økologiske grøntsager er det nemt at lave et lækkert og sundt morgenmåltid og sammen med en greenie, er det den perfekte start på dagen.
Hverdagen er også ved at indfinde sig igen efter sommeren, og det betyder to træningsdage om ugen. Vi prøver at holde gang i kroppen, så vi undgår alt for mange skavanker i bevægeapparatet.
Vores sunde morgen
Fejring af en kær fødselar
Vi var inviteret til 75 års fødselsdag, og fejringen skete på en lækker italiensk restaurant, hvor vi hver især fik, lige hvad vi havde lyst til.
Jeg valgte en lækker forret med skønt italiensk bruschetta brød med hakkede friske tomater, hvidløg, basilikumdressing og krydderurter. Hovedretten var pasta med kødboller i tomatflødesauce - uhm…. en lækkerbisken. Jeg har aldrig besøgt restauranten før, men den kan varmt anbefales.
Efter middagen var der kaffe og kage hjemme hos fødselaren. En helt igennem dejlig aften.
Bruschetta med friske tomater og hvidløg
Pasta med kødboller i tomat-flødesauce
Lækker æblekage til dessert
Lys i mørket
Jeg har lavet en videoopgave vedrørende kunstige lys, og nu er der hyggelys i stuerne. Det smarte er, at de kan tændes med en fjernbetjening - vupti, så er alle lys tændte.
Jeg nyder også den fine solcellelampe på trappen, som får energien fra septembersolen, og byder velkommen til huset, når det er blevet mørkt.
Kunstige stearinlys har udviklet sig meget gennem de senere år, men disse her er altså mega livagtige og spreder så meget hygge.
Jeg synes, at de her lys er så fine og naturtro
Byggeriet
Der isoleres stadig på førstesalen, men alt går, som planlagt. Heldigvis er vi ved at være færdige med isoleringen, så der kan blive ryddet pænt op igen inden næste step, som er beklædning af væggene.
Det ser stadig ikke ud af meget, men der sker noget hele tiden
Snickerskage
Jeg er vild med sunde alternativer til kage, og denne her snickerskage er en storfavorit.
Med få ingredienser har du en konfektkage, der ikke engang skal bages.
Jeg har fundet opskriften hos Mit sundere alternativ, men gentager lige opskriften her:
Ingredienser
Bund
200 gram saltede og ristede peanuts
200 gram friske og bløde dadler (dem fra papæske)
Karamel
90 gram smooth peanutbutter
25 gram ahornsirup (jeg brugte manuka honning)
35 gram vegansk smør (smeltet)
3 nip vaniljepulver
Lidt salt
Chokolade ganache
100 gram mørk chokolade, 70-85 %
40 gram plantedrik/mælk
60 gram ahornsirup (jeg brugte manuka honning)
Lidt ekstra peanuts til topping
Start med at lave bunden ved først at blende peanuts helt fint i en minihakker. Fjern stenene fra de friske dadler og kom dadlerne i minihakkeren. Blend dem godt sammen med de finthakkede peanuts indtil du har en "crumble-lignende" dej.
Kom "dejen" i en tærteform (24 cm i diameter). Pres den godt ud i formen, så den til sidst dækker både bund og kanter og er jævnt fordelt. Præcis som en almindelig tærtedej ville se ud.
Kom peanutbutter, ahornsirup, vaniljepulver, lidt salt og smeltet smør i en lille skål. Rør det godt rundt indtil du har ensartet og lækker karamel. Fordel karamellen ligeligt oven på bunden.
Sæt tærten i fryseren i ca. 2 timer
Hak i mellemtiden lidt ekstra peanuts groft. De skal bruges til topping.
Tag herefter tærten ud af formen og placer den på en flad og passende tallerken.
Smelt den mørke chokolade over et vandbad.
Bland plantedrik og ahornsirup i en lille skål. Kom det i den smeltet chokolade og rør godt og hurtigt rundt. Det kan godt ligne, at det først skiller lidt, men blot bliv ved med at røre hurtigt i det, indtil du har en ensartet chokolade ganache.
Fordel ganachen oven på karmellen i et jævt lag. Top med de grofthakkede peanuts. Sæt tærten i køleskabet indtil servering, så den også kan nå at sætte sig lidt. Opbevar ligeledes på køl.
Jeg synes, at den sundere kage både smager godt og ser flot ud
Kortspil
Vi er jo så heldige at have vores ældste barnebarn fra New Zealand boende, og vi hygger os rigtig meget med ham.
Vi taler hovedsageligt dansk sammen, men blander lidt med engelsk. Det er godt både for ham og os - han lærer mere dansk, og vi lærer mere engelsk.
Han har en fast maddag hos os, hvor han kommer og spiser, og engang imellem tager vi et spil kort - casino.
Det hygger vi os godt med - jeg er ikke særlig god til kort, så jeg er som regel taberen, men vi har det sjovt.
Jeg er ikke så god til kortstrategi eller at huske kortene, så jeg er som regel den, der taber




