Profil

Hej

Velkommen til min blog med mine ønsker om en sund og dejlig seniortid. Jeg vil dele mine tanker og oplevelser med dig på min rejse gennem seniortiden. Håber at du synes om bloggen og har lyst til at følge mig.

Weekend vibes uge 10 - 2024

Weekend vibes uge 10 - 2024

Ugen der gik: Ved pølsevogn, træningsstatus, dyretransport, fredagsgæster, byggeprojektet

Udover ugens 2 x styrketræning og badmintontræningen har vi haft et barnebarn og hans ven med til pølsevogn.

Vi har lavet en aftale med de to drenge på 7 og 8 år, at vi skal besøge ALLE byens pølsevogne, og at de skal give de enkelte pølsevogne karakter for både smag og betjening.

Det var sjovt at se dem krydse af på sedlen, da vi havde besøgt den første pølsevogn. De var enige om, at det var en god hotdog, men betjeningen fik kun 5 stjerner. Damen i pølsevognen var rigtig sød og snakkede med drengene, så vi spurgte, hvorfor de kun gav 5 stjerner.

Svaret var: “Hun snakkede for meget”

Så blev jeg så meget klogere.

Børn ønsker måske slet ikke, at man snakker alt for meget med dem, men mest af alt måske en rolig stund uden alt for megen snak.

Der blev smagt og tænkt ved pølsevognen

Status på træningen

Vi træner som sagt 2 x styrketræning om ugen i E-gym maskiner. Det vil sige, at vægten indstilles efter vores niveau, og justeres hver 6. uge.

Via en app kan man gå ind og se træningsstatus, både hvor tit man er i træningscentret, udvikling af formen og beskrivelse af, hvor man skal sætte ekstra ind.

En tegning illustrerer formen lige nu - og ud fra billedet, kan jeg jo være godt tilfreds. Jeg har styrke som en 35 årig, men jeg synes nu ikke, at billedet ligner helt 😂

En ting er dog rigtigt - mine benmuskler skal styrkes.

Siden jeg brækkede min ankel for et par år siden, kan jeg godt mærke, at jeg har problemer med styrken i benene. Jeg håber, at jeg kan bedre det lidt hen ad vejen.

Er det virkelig mig?

Dyrevelfærd

Vi var heldige at møde EU politiker Niels Fuglsang, som fortalte om, hvordan han havde fulgt en grisetransport fra Danmark til Verona, og det var ikke for sarte sjæle.

Det er simpelthen forfærdeligt, som vi behandler vores dyr, og det er der nogen i EU, der ønsker stoppet ved en ny lov. Jeg håber virkelig, at det lykkes at komme igennem med, at dyr ikke må transporteres mere end 8 timer.

Det var hård kost at høre om svinetransporten ned gennem Europa

Skolevenner

Torsdag mødte vi ind på skolen som skolevenner, hvor vi mødte 3B, som var en flok livlige, kvikke og søde børn.

De var meget nysgerrige efter, hvad vi var for nogen, og stillede spørgsmål, som vi måtte svare på.

Meningen er, at vi skal gå til hånde i klassen og være en hjælp for læreren.

Manden deltog i en matematiktime og spillede skoleskak med nogle af børnene - og jeg skulle hilse og sige, at de er knalddygtige.

Jeg sad med et par piger udenfor klassen og læste sammen med dem, og så var vi en tur på biblioteket med hele klassen, for at finde bøger, som de måtte låne med hjem.

Fredagsgæster

Vores fredagsgæster måtte afprøve en ny forret. Jeg faldt nemlig for en opskrift med blomkålsblinis.

Jeg forberedte blomkålsblinis’ene torsdag aften, og lunede dem op i airfryeren inden servering. Jeg havde lavet fyld af ærtepuré med hummerhaler, kikærtehumus med Schwartzwalderskinke og syltede agurker og sennepsmayo med varmrøget laks og syltede røgløg.

Og forretten var en succes.

Hovedretten var wienerschnitzel med “dreng”, stegte kartofler, ærter og smørsauce og desserten var citronfromage med nøddekrokant på toppen.

De små blomkålsblinis så indbydende ud

Klassisk wienerschnitzel til hovedret

Fineste værtindegave

Gæsterne kom med den fineste brødkurv - hjemmehæklet - med indhold af lyserøde elementer - duftlys, stearinlys, servietter, blomst m.m.. Kurven blev lørdag morgen brugt som brødkurv - helt perfekt.

En smuk og dejlig kurv i lyserøde nuancer lavet af kærlige hænder

Byggeprojektet

Vi fik fuget gulvet i det nye depotrum i kælderen, og vi fik forberedt igangsætning af flisearbejdet i badeværelset.

Jeg har valgt samme flise til begge rum, og jeg tror faktisk, at det bliver rigtig flot.

Glæder mig så meget til at tage det hele i brug.

Det pynter, når fugerne bliver fyldt op - her med sort fuge

Så er der forberedt til opsætning af fliser i badeværelset i kælderen

Smuk farve, gode sunde sager, intens smag

Smuk farve, gode sunde sager, intens smag

Bevar en dansk tradition

Bevar en dansk tradition